tiistai 29. marraskuuta 2016

Matkalla Mordoriin

Tänään on taas niitä päiviä, kun kaikki tuottamani teksti tuntuu lattealta, kömpelöltä ja hengiltätylsistyttävältä. Itse asiassa luon skeidaa niin lahjakkaasti, että näillä meriiteillä pitäisi päästä töihin tallille. Tiedän kyllä, että näitä päiviä tulee kaikille kirjoittajille, ja nyt pitäisi osata luottaa siihen, että parempia päiviä tulee. Silti yritän juuri nyt vastustaa kaikin voimin mielihalua deletoida kaikki kirjoittamani tekstit, heittää ulkoinen kovalevy Tuomiovuoren tulikuiluun mahtisormuksen ja Frodon sormen seuraksi sekä tanssia villisti läppärini päällä pahojen muusien karkottamiseksi.

Mordoriin lähtevää junaa odotellessa raapustelen työhakemuksia hevostalleille.

2 kommenttia:

 1. Hei kuule, mulla on ollut jo monta päivää ihan sama fiilis. Kun ei kulje, ei kulje. Päässä vaan ajatukset huutaa että "olen paska ja musta ei ole mihinkään, tää tekstikin on sontaa ja kustannussopimuksesta on turha ikinä haaveilla näillä lahjattomuuksilla".
  Sitten jonain toisena, kauniimpana päivänä usko omiin kykyihin ja omaan tekstiin on vahva. Niin se vaan menee. Päivät vaihtelee, välillä tulee varsinaisia lukkokausia ja välillä tekstiä vaan tulee ja se tuntuu mahtavalta.

  Tän viestin pointtina oli vaan kertoa, ettet suinkaan ole yksin ajatuksinesi. Minkä tosin varmaan jo tiesitkin :)

  Olisiko nyt hyvä aika palata sen Baggen kirjoitusoppaan pariin? Itse olen kokenut sen hyvin inspiroivaksi. Natalie Goldbergiäkin voin suositella (Avoin mieli, Luihin ja ytimiin), samoin Taija Tuomisen Minusta tulee kirjailija -opusta. Jälkimmäisen teoksen nimikin on jo sinällään kannustava! Kai Vakkurin Sinä kirjoitat kirjan ei ollut sekään huono.

  P.S. Vanhana hevostyttönä kerrottakoon, että skeidan luominenkin on taitolaji, ole siis ylpeä itsestäsi! ;)

  VastaaPoista
 2. Baggen opas on loistava, mutta ikävä kyllä on aika palauttaa se kirjastoon muidenkin saataville.´Luihin ja ytimiin minulla on parhaillaan lainassa, samoin pari muutakin kirjoittamisopasta. Vakkurin kirjasta en muistaakseni hirveästi pitänyt. Mutta näistä kaiken maailman oppaista voisi kirjoittaa jo ihkaoman blogikirjoitelman. :)
  P.S. Vanha hevoshenkilö täälläkin. Skeidaa jo vuodesta 1988. ;)

  VastaaPoista