tiistai 8. marraskuuta 2016

Tuhat ja yksi projektia

Ollakseni julkaisematon kirjoittaja (niitä kolmea novellia ei lasketa) olen kerännyt melkoisen määrän deadlineja. 

12.11.16 on STK:n lyhytproosakurssi. Siellä olisi tarkoitus luoda spefistinen lyhytnovelli. Mutta kuinka lyhyt on lyhyt? Alle 5 liuskaa? Alle 3? Raapale? Ja arvatkaapa, onko minulla idean poikastakaan. (On. Onhan minulla ideoita vaikka kuinka. Mutta pelkkä idea ei ole novelli, jos juoni puuttuu.) 

31.12.16 on deadline monellekin eri kilpailulle, joista yksikään ei tosin ole omimmaksi tuntemaani spefiä. Sen sijaan projektilistalleni ovat päässeet Rikosraapalekilpailu, Type & Tellin novellikilpailu sekä uuden lastenkirjasarjan kirjoituskilpailu. Yhden raapaleen jo teinkin.

30.3.17 päättyy Dekkarinovellikilpailu. Hyödynnän luultavasti rikosraapaleissa työstämääni henkilögalleriaa. Tai sitten saan vihdoin valmiiksi spefistisen dekkarinovellini, jonka ensimmäisen version kirjoitin, tuota, vuonna 2009. Hups. Mihin aika hävisi?

Huhtikuussa 2017 on mitä ilmeisimmin Nova-novellikilpailu, kuten aina. Tänä vuonna en menestynyt. Kun nyt luin jutun uudelleen, en ihmettele.

Sitten on vielä omat projektit.

- lasten fantasiaromaani (kohtuullisessa kirjoitusvauhdissa)
- nuorten/aikuisten fantasiaromaani kirjoituskumppanini kanssa (hyvin alussa)
- nuorten fantasiaromaani samaisen kirjoituskumppanin kanssa (ykkösversio kirjoitettu, tuota, sekin vuonna 2009. Tuplahups.)
- tämänvuotisen Nova-novellin muokkaus ja täydellistäminen, vaikka ei ole hajuakaan minne sitä tarjoaisin.

Pitäisi tehdä kunnollinen suunnitelma ja aikataulu, miten saan sovitettua kilpailut ja omat projektit niin, että saan valmiiksi yhden asian kerrallaan. Minulla on paha tapa aloittaa kerralla tuhat ja yksi projektia, jotka sitten jäävät kesken. Mutta hei, mä lupaan, et tällä kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti